Home / Anđela Smolić-Ročak

Anđela Smolić-Ročak

SAM_0845Autor portala  iz područja kliničke psihologije.

Anđela Smolić-Ročak, rođena 18.12.1981. godine u Zadru, gdje je završila srednju školu (Opća gimnazija Vladimira Nazora). Diplomirala je psihologiju na Sveučilištu u Zadru u prosincu 2010. godine, smjer klinički psiholog, te stekla zvanje magistra psihologije.

Za vrijeme studija je sudjelovala u različitim projektima i radionicama, od kojih se ističu Tjedan mozga, Tjedan psihologije, te projekt namijenjen srednjoškolcima „How yes no“. U sklopu toga je imala priliku sudjelovati u osmišljavanju aktivnosti kojima bi se psihologija približila široj javnosti, te održavanju predavanja i vođenja radionica tematski vezanih uz projekte. Volontirala je u Studentskom savjetovalištu kao i u Udruzi za terapijsko jahanje „Vihor“ gdje je bila u prilici raditi s osobama s posebnim potrebama. Završila je tečaj namijenjen stalnom obrazovanju volontera “Volonteri i ovisnost”, te sudjelovala u edukativnoj radionici na temu “Komunikacijske vještine u savjetovanju”.

Uz navedeno, ima završen program ZPO – zajedničke programske osnove; objedinjeni Sveučilišni nastavnički studiji potreban za usvajanje znanja iz područja održavanja nastave. Sudjelovala je s radovima na različitim konferencijama u Hrvatskoj i inozemstvu što je predstavljalo značajno edukacijsko i društveno iskustvo. Od toga se ističu Dani psihologije (Zadar, 2012), Dani Zorana i Ramira Bujasa (Zagreb, 2011), Alps-Adria Psychology Conference (Klagenfurt, Austria, 2010). EFPSA Congress (Baarlo, Netherlands, 2010). 17. godišnja konferencija hrvatskih psihologa (Split, 2009). EFPSA Congress (Altleiningen, Germany, 2009) i drugi.

Također, ima dva objavljena rada u koautorstvu pod nazivom “Nasilje nad samim sobom-analiza članaka o maloljetničkim samoubojstvima” (2008), te drugi koji je proizašao iz diplomskog rada, “Obrambeni mehanizmi u uzorku odraslih: prevalencija, spolne i dobne razlike” (2012). 2012. godine završava staž u Općoj bolnici Zadar (Odjel za pedijatriju i Odjel za psihijatriju) koji produbljuje njen interes za područje kliničke psihologije.

Tekstovi autora
Vrati se gore