Home / Maja Sedmak

Maja Sedmak

maja sedmakAutor portala iz područja pozitivne psihologije.

Rođena u Slavonskom Brodu, živi trenutno u Zagrebu. Diplomirala ekonomiju na Ekonomskom fakultetu i psihologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu kao jedna od 10% najboljih studentica.

Nakon studija psihologije vraća se u Slavonski Brod gdje stažira na Odjelu za dječje bolesti Opće bolnice „Dr.J.Benčević“  i sudjeluje u psihodijagnostičkoj procjeni i savjetovanju djece i njihovih roditelja. Tijekom staža izrađuje brojne prezentacije i radionice za djecu i mlade (npr. «Koliko se čujemo, a koliko razumijemo?! Komunikacija zdravstvenog osoblja i roditelja» u okviru Savjetovanja:  Partnerstvo zdravstvenog osoblja i roditelja tijekom boravka djeteta u bolnici”).

Potom polaže stručni ispit pri Hrvatskoj psihološkoj komori i zapošljava se u Ekonomsko-birotehničkoj i Tehničkoj školi. Paralelno provodi svoj autorski projekt „NearBy- Psy“ koji je u okviru Benetton Unhate Foundation proglašen jednim od 100 najboljih projekata mladih ljudi u svijetu. Cilj mu je bio smanjiti diskriminaciju i predrasude te pružiti savjetodavnu pomoć i podršku u učenju socijalno ugroženoj djeci (primarno Romima u Hrvatskoj).

U rujnu 2013.godine odlazi u Zagreb i zapošljava se na radnom mjestu stručne suradnice psihologinje u Školi za modu i dizajn.  Završila „Trening savjetodavnog razgovora”, a trenutno je u  drugom stupnju edukacije za bihevioralno-kognitivnog terapeuta. Uža područja interesa uključuju psihoterapiju, kliničku, zdravstvenu i edukacijsku psihologiju. Održala nekoliko predavanja na Međužupanijskim skupovima  za nastavnike u Slav.Brodu, kao i u Zagrebu.

Članica Hrvatskog psihološkog društva, Hrvatskog udruženja za bihevioralno-kognitivne  terapije i Europskog udruženja za traumatski stres.

Motivirana za osobni i profesionalni razvoj, komunikativna, organizirana i otvorena izazovima. Diplomiranjem psihologije ostvarila je jedan od svojih životnih snova. Izvrsno govori engleski i uči talijanski jezik. Voli rad s ljudima svih životnih dobi, a posebno s djecom i mladima. Bavi se plivanjem,  zumbom i pilatesom. Slobodno vrijeme provodi družeći se s obitelji i prijateljima, voli dobru knjigu, kazališnu predstavu, putovanja i kulinarska eksperimentiranja.

Tekstovi autora:

Vrati se gore