Home / Mina Đorđević

Mina Đorđević

minaAutorica portala iz područja razvojne psihologije.

Mina Đorđević rođena je 15.7.1974. u Zagrebu gdje je završila VII gimnaziju te Agronomski fakultet (1997.). Na Sveučilištu Sussex u Velikoj Britaniji završila je poslijediplomski studij Contemporary European Studies (2004).

Preddiplomski i diplomski studij psihologije završava na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (2012.) s temom Neki aspekti obiteljske socijalizacije i stavovi prema socijalnoj okolini kao prediktori desne autoritarnosti i orijentacije na socijalnu dominaciju. Trenutno pohađa napredni stupanj edukacije iz transakcijsko-analitičke psihoterapije (TA 202), kliničkog smjera.

Od 1998. do 2006. godine radi u Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva na međunarodnim projektima i u Odjelu međunarodne suradnje nakon čega prelazi u Agenciju za znanost i visoko obrazovanje u Odjel analitike i statistike.

Studentsku praksu iz područja psihologije odradila je na Klinici za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Rebro te u Savjetovalištu za mlade, djecu i obitelji Modus u Zagrebu. Tijekom studija psihologije volontirala je u Centru za edukaciju i savjetovanje Sunce na programu pomoći u učenju te je završila edukaciju iz telefonskog savjetovanja održanu pri Hrabrom telefonu.

Visoko je motivirana za profesionalni razvoj u područjima razvojne psihologije i psihologije roditeljstva, kliničke psihologije te organizacijske psihologije.

U slobodno vrijeme čita literaturu iz područja psihologije i transakcijske analize te prozna djela i bavi se prevođenjem s engleskog i talijanskog jezika.

Vrati se gore